Arhive lunare: aprilie 2013

Romii – de la țapi ispășitori la motor de dezvoltare!

Reprezentanta Natiunilor Unite in Romania si Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”, cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, au organizat luni, 22 aprilie 2013, Conferinta “Strategii de incluziune a romilor – de la intentii bune la rezultate reale”. Comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune, László Andor, si Ministrul Muncii, Protectiei Sociale, Familiei si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, au deschis evenimentul de la Bucuresti.

Postat în Blog old

Conferința „Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale”

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” și Reprezentanța Națiunilor Unite în România,cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România au plăcerea să vă invite la conferința „Strategii de incluziune a romilor – de la intenții bune la rezultate reale” care va avea loc luni, 22 Aprilie 2013 la Hotel Intercontinental, București.

Conferința va fi o oportunitate de a identifica și a împărtăși practici pozitive implementate în România și de a înnoi angajamentul factorilor relevanți de a avansa agenda incluziunii sociale a romilor în România, punând accent pe strategia României pentru incluziunea romilor în perioada 2014-2020, în cadrul strategiei europene.

Invitații –

Postat în Blog old

Săptămâna romilor invizibili

“Dacă nu stai cuminte, vine țiganul și te fură!” a fost unul dintre proverbele care nouă, romilor, ne-au marcat copilaria. Știam că suntem “țigani” pentru că părinții noștri ne spuneau acest lucru pe un ton normal și relaxat. Cu toate acestea, nu văzusem niciun copil care să fi fost “furat” de ai noștri și tocmai de aici intervenea “misterul”: “Oare ai mei i-au ascuns undeva pe copiii furați sau nimeni din familia noastra nu fură?”. Mulți dintre noi ne-am întrebat părinții dacă “noi furăm copii”, nu de alta însă proverbul de mai sus îl auzeam atât de des din gura

Postat în Blog old

La mulți ani tuturor romilor!

Astăzi este 8 aprilie – zi în care sărbătorim Ziua (Inter)Națională a Romilor. Cu această ocazie, Agenția Împreună organizează, pentru al doilea an consecutiv, Săptămâna Romilor – un eveniment în care aducem în atenția publicului cultura, provocările sociale și mai ales potențialul de dezvoltare pe care minoritatea roma îl reprezintă.

Și în acest an continuăm să aducem în atenția tuturor ceea ce noi numim romi invizibili, adică acei romi – foarte mulți de altfel, poate chiar mai mulți decât cei vizibili – care sunt bine incluși în societate, merg la școală și chiar au rezultate foarte bune, nu put

Postat în Blog old

Săptămâna Romilor

Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună și partenerii săi vor sărbători Ziua (Inter)Națională a Romilor, 8 aprilie, printr-o serie de evenimente – reunite sub numele de Săptămână Romilor – ale căror scop este să aducă în atenția publică diversitatea, moștenirea culturală și provocările sociale ale principalei minorități a României și Europei.

Săptămâna Romilor va avea loc în București începând cu data de 8 aprilie. Instituțiile partenere în organizarea evenimentelor sunt Ambasada Republicii Cehe, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Țărilor de Jos, Asociația „Partida Romilor Pro-Europa”, Centrul Ceh, Evangelisch-Lutherische Kirche in Norddeutschland, Reprezentanța Comisiei

Postat în Blog old