Arhive lunare: ianuarie 2013

Strategia pentru romi – intre realitate si hartii!

De mult prea multe ori, atunci când cei interesaţi de subiect (reprezentanţi ai instituţiilor interguvernamentale şi guvernamentale, cercetători, chiar şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale rome) se referă la minoritatea romă şi la provocările pe care aceasta le aduce în politica socială / publică europeană / românească, toţi se referă la aceasta ca la un “tot”, fără a avea în vedere diversitatea existentă în interiorul comunităţii.

Postat în Blog old

Laboratorul de Educație Civică

– comunicat de presă –

Agenția de Dezvoltare Comunitară ’Împreună’ a desfășurat în perioada septembrie 2011 – noiembrie 2012 proiectul Laboratorul de Educație Civică, finanțat de programul Tineret în Acțiune prin Acțiunea 1.2. Proiectul Laboratorul de Educație Civică a avut ca obiectiv general dezvoltarea abilităților tinerilor din grupul de inițiativă în lucrul cu copiii și familiarizarea lor cu tematica europeană.

Postat în Blog old

De ce este nevoie, dacă este nevoie, de o strategie de îmbunătăţire a situaţiei romilor?

În contextul noilor schimbări guvernamentale, în ultima perioadă ne macină o întrebare: de ce e nevoie de o strategie pentru romi? “Ne-a cerut-o Europa”, “problema romilor este o problemă naţională”, “romii au fost robi timp de sute de ani şi efectele acestui fapt sunt vizibile şi în acest moment” sunt răspunsuri pe care atât Guvernul le-a oferit în Preambul cât şi liderii romilor din România le exprimau. Chiar şi aşa, sunt TOŢI romii din România o “problemă”? Au TOŢI romii din România nevoie de intervenţie şi suport specific în a accesa mult mai bine decât o fac acum serviciile sociale

Postat în Blog old