Arhive anuale: 2013

La mulți ani tuturor!

„A visa înseamnă a crea. O dorință este o chemare. Să construiești o himeră înseamnă să provoci realitatea” (Victor Hugo).

Cam asta ne-am propus să facem de 14 ani și promitem că vom continua a o face și în anii ce vin. Să provocăm, să creăm dorința de a te bate cu propriile tale limite, să construim o altă realitate pentru copiii noștri.

Mulțumim celor care au grijă ca activitatea noastră să fie orientată către nevoile reale ale oamenilor și care ne aduc aminte că principiile nu sunt doar niște chestii pe care le respectăm doar atunci când ne convine!

Postat în Blog old

But bars angle, raja Presedinto!

Acum 3 ani cu ocazia zilei de nastere a Presedintelui Basescu publicam, pe blogul Agentiei, un articol inititulat „La multi ani, dle Presedinte, din partea unui tigan”. Cum foarte multe lucruri nu s-au schimbat de atunci, cu ocazia implinirii varstei de 62 de ani, o sa republic textul fara nici o modificare de continut. Cu toate acestea, oricat de ciudat ar parea, omul politic Basescu ramane unul dintre cei mai deschisi politicieni fata de romi. Si asta spune mult despre modul in care politicul romanesc se raporteaza la provocarile a 7% dintre cetatenii Romaniei...

La multi ani dle

Postat în Blog old

Despre îngeri (blonzi) și demoni sau un alt fel de „Dacă nu stai cuminte vine țiganul și te fură!”

De câteva săptămâni suntem martorii unui flux informațional generat de un caz: în urma unei percheziții realizate de poliția din Grecia în localitatea Farsala, în cadrul unei familii a fost identificată o fata care a trezit suspiciunea autorităților datorită faptului că era blondă. Dacă subliniem faptul ca familia în cadrul căreia s-a găsit fata (Maria este numele ei) era de etnie romă zugrăvim imaginea completă a cazului.

Știrea a fost preluată de presa din toata lumea iar Maria a primit, din partea presei, apelativul de înger blond. Imediat a fost făcută o paralelă între acest caz și cazul Maddie

Postat în Blog old

Scrisoare către Ministrul Educaţiei

Domnului Remus Pricopie

Ministru, Ministerul Educaţiei Naţionale

Budapesta, Bucureşti, 30 septembrie 2013

Domnule Ministru,

European Roma Rights Centre (ERRC), Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii – Romani CRISS, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi Policy Center for Roma and Minorities îşi exprimă profunda indignare faţă de recentele declaraţii ale domnului Király András György, Secretar de Stat pentru Minorități în Ministerul Educaţiei, privind educaţia copiilor romi şi eforturile de a asigura calitatea educaţiei minorităţilor etnice şi naţionale în România.

Organizaţiile semnatare au o bogată experienţă în combaterea discriminării împotriva romilor şi a garantării dreptului la educaţie a copiilor

Postat în Blog old

După tabăra de vară. Impresii

Există clipe, oameni și fapte care nu se uită! Aceasta este una dintre lecțiile pe care le-am învățat în cadrul Taberei de Practică “Comunitatea prin ochii tinerilor”, lecție care nu se preda la școală.
Am plecat la drum, cu noaptea-n cap, spre localitatea Sângeru de Pădure din județul Mureș. Aici am stat 5 zile, timp în care am desfășurat activități cât mai diverse, printre care: jocuri cu copii, acțiuni de empowerment cu tinerii și femeile din comunitate, teatru forum cu noi ca actori principali, sub îndrumarea domnului Rudy Moca căruia îi mulțumim, în mod special, pentru toate învățăturile și

Postat în Blog old

14 ani de întrebări și îndoieli

A continua să crezi zi de zi în ceea ce faci, timp de 14 ani, nu este ușor mai ales atunci când faci ceea ce Agenția Împreuna încearcă să facă.

În această dimineață am avut o discuția cu o colegă de-a mea care îmi spunea că unul dintre motivele pentru care nu poate să programeze cele ce urmează a fi implementate mai bine și mai în detaliu decât o face este faptul că simte că nu mai crede în ceea ce face. Privirea pe care o avea în timp ce îmi spunea acest lucru mi-a sfredelit sufletul încercând, parcă, să

Postat în Blog old

Egalite, fraternite, Ponta!

In cadrul intalnirii cu premierul Frantei aflat in vizita la Bucuresti, prim-ministrul Romaniei, dl Victor Ponta, a afirmat ca a fost discutata si „o provocare importanta – integrarea minoritatii rome”, afirmand „inca o data ca Romania isi asuma toate responsabilitatile care ii revin in acest domeniu”. „Solutia pe termen mediu si lung pentru aceasta problema revine Romaniei si solutia este integrarea aici, in Romania, a reprezentantilor minoritatii rome”, a subliniat primul ministru roman, subliniind insa ca tara noastra are „nevoie de colaborare, de sprijin pentru ca acest obiectiv pe termen mediu si lung sa fie indeplinit” (sursa Hotnews.ro).
In

Postat în Blog old

Băsescu, demografia și romii

Într-un interviu acordat ieri postului de televiziune Digi 24, președintele Băsescu a avut printre altele și câteva “opinii” vizavi de rezultatele Recensământului Populației realizat in 2011, a căror rezultate finale au fost anunțate. În conformitatea cu acestea, ponderea populației rome din România a crescut cu aproape 1% (ajungându-se la un 3,3% din totalul populației) față de 2002 iar numeric se înregistreaza un spor de aproximativ 100,000 de persoane.

Ce a spus însă președintele:
„Se schimbă structura populației și viteza va fi tot mai mare. Mă îngrozeste, și de ce deschid acest subiect: se va menține situația și va

Postat în Blog old

Copilul nu datorează părinților nașterea, ci creșterea (Nicolae Iorga)

«Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic». Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc (…) Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Scuzaţi-mă că o spun atât de direct”, a declarat Președintele Băsescu, la o întâlnire cu femeile de succes organizată de revista Business Woman. El a arătat că în actualul ritm de scădere demografică, România va ajunge să aibă numai 15 milioane de locuitori în 2030, adică “o pierdere uriaşă”. El a spus că aceasta va aduce

Postat în Blog old

Noua componenta a Consiliului Director

Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună anunță noua componență a Consiliului Director, numită prin decizia Membrilor Fondatori încă din luna aprilie 2013 și validata de Judecătoria București sector 2 în luna iunie a.c:

Romanița Iordache – activistă de drepturile omului remarcabilă, consultantă pentru cele mai importante instituții cu atribuții în domeniu la nivel european, cea alături de care am reușit să convingem Academia Română să schimbe definiția termenului de țigan din DEX.
Smaranda Witec – asistentă socială remarcabilă, cadru didactic universitar, membră în aparatul de conducere a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.
Crina

Postat în Blog old