Arhive lunare: octombrie 2012

Vom CeRe și de acum înainte (respect)

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a IV-a ediție a G3P – Gala Premiilor Participării Publice, organizată de CeRe pentru a încuraja inițiativele de influențare a lucrurilor de care nu suntem mulțumiți în jurul nostru. Gala s-a țesut în jurul laitmotivului personajelor care schimbă filmul.

Agenția Împreună a lucrat în ultimii ani la ceea ce organizatorii au denumit cu umor ”Dosarele DEX”: schimbarea filmului cu ”țigani” într-unul cu romi, cetățeni cărora li se cuvine, în aceeași măsură, respectul tuturor. Și pentru că știm cât de importante sunt definițiile, am început de la modul în care romii sunt definiți în Dicționarul

Postat în Blog old

Romii din România: de la date la progres

Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” și Ambasada Germană organizează conferința ”Observatorul pentru romi : de la date la progres”, ce va avea loc joi, 18 octombrie, începând cu ora 10.00, la Hotelul Intercontinental din București, Sala Fortuna. Proiectul ”Observatorul pentru romi” inițiat de Agenția ”Împreună” și finanțat de Ministerul German al Afacerilor Externe vizează să furnizeze către decidenți date statistice referitoare la incluziunea socială a romilor. Mai jos puteți găsi Agenda preliminară a conferinței.

Postat în Blog old

Note bune și note mai puțin bune

În data de 5 octombrie, Comitetul Consultativ pentru Convenția Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale din cadrul Consiliului Europei a publicat ”Cea de-a treia opinie despre România”, adoptată în martie 2012, la o distanță de aproape șapte ani de la ”Cea de-a doua opinie”, formulată în 2005.

Postat în Blog old