Arhive anuale: 2012

LA MULȚI ANI ȘI SĂRBĂTORI FERICITE!

Moș Crăciun, ajutat de Agenția Împreună, a ajuns astăzi, 20 decembrie, la copiii de la școlile generale din I.L.Caragiale și Fântânele, județul Dâmbovița. 160 de copii au primit cu mare bucurie cadourile Moșului, după ce au spus poezii, au cântat și au dansat. La școala din I.L.Caragiale au fost prezenți 70 de copii din clasele pregătitoare și I-IV împreună cu părinții lor pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun. Sosirea lui Moș Crăciun a produs încântare și uimire, în special pentru copiii din clasa pregătitoare. Profesorii i-au ajutat pe copii să se pregătească pentru întâmpinarea Moșului și i-au învățat poezii și

Postat în Blog old

Un Moș al Tuturor – Și tu poți fi Moș Crăciun!

În perioada 26 noiembrie – 17 decembrie, Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” desfășoară campania de strângere de fonduri ‘’Un Moș al tuturor”, prin care își propune să le ofere o rază de bucurie în preajma Sfintelor Sărbători de iarnă copiilor din Școala Generală nr. 1 din Săruleşti Gară, județul Călărași.

Postat în Blog old

Noi + Banca Mondiala

În aceste zile, Agenţia Împreună a reuşit să fie prima organizaţie nonguvernamentală care lucrează pentru dezvoltarea minorităţii romilor din România a cărui mod de lucru este promovat de către Banca Mondială.

În spatele acestei recunoaşteri, care ne măguleşte şi obligă în acelaşi timp, stă munca unor generaţii întregi de oameni care au lucrat în Agenţie şi care, indiferent de înjurăturile primite din partea contestatarilor, au continuat sa pună în practică un mod de lucru pe care pe urmă cei care ne contestau l-au preluat.

Postat în Blog old

Fii schimbarea pe care o vrei în lume!

Agenția de Dezvoltare Comunitară ‘Împreună’ a organizat în perioada 25-28 octombrie Conferința tinerilor romi ‘Terni Godi‘, cu motto-ul ‘Fii schimbarea pe care o vrei în lume!’. Cei optspreceze paticipanți au avut ocazia să întâlnească invitați speciali – directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Comunitară ‘Împreună’, Gelu Duminică, și jurnalistul freelance, Marian Enache.

Postat în Blog old

Vom CeRe și de acum înainte (respect)

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a IV-a ediție a G3P – Gala Premiilor Participării Publice, organizată de CeRe pentru a încuraja inițiativele de influențare a lucrurilor de care nu suntem mulțumiți în jurul nostru. Gala s-a țesut în jurul laitmotivului personajelor care schimbă filmul.

Agenția Împreună a lucrat în ultimii ani la ceea ce organizatorii au denumit cu umor ”Dosarele DEX”: schimbarea filmului cu ”țigani” într-unul cu romi, cetățeni cărora li se cuvine, în aceeași măsură, respectul tuturor. Și pentru că știm cât de importante sunt definițiile, am început de la modul în care romii sunt definiți în Dicționarul

Postat în Blog old

Romii din România: de la date la progres

Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” și Ambasada Germană organizează conferința ”Observatorul pentru romi : de la date la progres”, ce va avea loc joi, 18 octombrie, începând cu ora 10.00, la Hotelul Intercontinental din București, Sala Fortuna. Proiectul ”Observatorul pentru romi” inițiat de Agenția ”Împreună” și finanțat de Ministerul German al Afacerilor Externe vizează să furnizeze către decidenți date statistice referitoare la incluziunea socială a romilor. Mai jos puteți găsi Agenda preliminară a conferinței.

Postat în Blog old

Note bune și note mai puțin bune

În data de 5 octombrie, Comitetul Consultativ pentru Convenția Cadru pentru Protecția Minorităților Naționale din cadrul Consiliului Europei a publicat ”Cea de-a treia opinie despre România”, adoptată în martie 2012, la o distanță de aproape șapte ani de la ”Cea de-a doua opinie”, formulată în 2005.

Postat în Blog old

Noi NU suntem „mizeria lumii!” -Manifest al femeilor rome și nerome-

DSCF5371Femeile Rome reunite le conferinta nationala „Femeile rome in societatea romaneasca” organizata in Bucuresti, in 13-14 septembrie, 2012 de catre Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” ne exprimam in mod ferm ingrijorarea fata de acordul semnat intre Guvernul Romaniei si Guvernul Frantei privind asa zisa repatriere a cetatenilor romani de etnie roma de pe teritoriul Frantei. Astfel, femeile rome si nerome atat cele participante cat si cele neparticipante la conferinta initiaza acest manifest in semn de protest.

Postat în Blog old

Reactie la Propunerea de Politica Publica Dezvoltarea Standardelor de Etica in Administratia Publica lansata spre dezbatere de Ministerul Administratiei si Internelor

Organizatiile semnatare saluta cu interes propunerea de politica publica Dezvoltarea Standardelor de Etica in Administratia Publica lansata spre dezbatere de Ministerul Administratiei si Internelor.1 Definirea principiilor de functionare a administratiei publice in baza unor standarde etice este necesara si bine venita, constituind un semn de normalitate si de profesionalizare. Data fiind insa activitatea noastra indelungata de lucru direct cu persoane apartinand unor grupuri vulnerabile si de implicare in consilierea si reprezentarea acestora in actiuni in instanta sau in fata Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, inclusiv in cazuri in care reclamatii erau reprezentanti ai administratiei publice locale sau centrale, consideram

Postat în Blog old

START inscrierilor la Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala, editia 2013

Erste2013Premiul Fundatiei ERSTE premiaza proiecte sociale remarcabile, care produc schimbari semnificative, sunt inovative si sustenabile. este acordat o data la 2 ani Premiul pentru proiectele de integrare sociala din 13 tari europene: Austria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Replublica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.
Fundatia ERSTE ofera suport financiar organizatiilor castigatoare (premii in bani), vizibilitate in media, integrarea acestora in retele locale si internationale precum si oportunitati de a se dezvolta in continuare (prin participare la training-uri menite sa le permita dezvoltarea

Postat în Blog old