Arhive lunare: iunie 2011

Priveste-ma asa cum sunt in revista Garbo!

Campania sociala derulata sub sloganul „Priveste-ma asa cum sunt!” continua prin intermediul Povestilor de viata ale femeilor rome in societatea romaneasca. Revista Garbo a publicat, ieri 28 iunie 2011, o prezentare a proiectului nostru, sustinandu-ne astfel in demersul nostru de crestere a vizibilitatii femeilor de etnie roma in societate prin promovarea exemplelor pozitive – femei care constituie un model prin modul in care s-au dezvoltat profesional si uman.

Mai multe detalii pe www.garbo.ro

Postat în Blog old

O scoala de nota 10?

Peste 70% din elevii in situatie de abandon scolar sunt romi, principala cauza a parasirii sistemului de invatamant fiind saracia, dar si nivelul scazut al calitatii invatamantului si lipsa dotarilor materiale si umane.

Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” a lansat, joi, in parteneriat cu Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si reprezenta UNICEF din Romania studiul “O scoala pentru toti? Accesul copiilor romi la o educatie de calitate”.

Realizat cu sprijin financiar oferit de catre Reprezentanta UNICEF din Romania la finele anului 2010, studiul analizeaza accesul copiilor romi la o educatie de calitate in sistemul invatamantului din

Postat în Blog old

Lansare studiu „O scoala pentru toti?”

La finele anului 2010, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” a realizat cu sprijinul reprezentantei UNICEF din Romania studiul „O scoala pentru toti? Accesul copiilor romi la o educatie de calitate”.
Studiul isi propune sa schiteze repere pentru analiza calitatii invatamantului la care au acces copiii din 70 de scoli din cele mai sarace comunitati de romi din Romania, sa prezinte date cantitative si calitative despre fenomene indezirabile precum abandonul scolar, nepromovarea si neparticiparea la educatie a copiilor romi si sa stimuleze o dezbatere publica pe marginea masurilor de imbunatatire a accesului copiilor romi la o educatie de calitate.

Postat în Blog old