Arhive lunare: martie 2011

Ajunge cu vorbele! Sa trecem la fapte

In ultima perioada din ce mai multe state europene din vest pun o presiune accentuata pe tarile de centrul si Estul continentului (in special Romania) pentru a lua masuri coerenta care sa sprijine incluziunea socio-sconomica a romilor. Se discuta si se avanseaza in directia crearii unei Strategii Europene pentru Romi care sa acorde suportul necesar implementarii strategiilor nationale; se vorbeste despre crearea unei Agentii Europene pentru Romi si a necesitatii creionarii unor mecanisme financiare specific incluziunii romilor. Ce se va realiza de facto, vom reusi sa vedem peste ceva vreme, Presedentia ungara a UE fiind cea care si-a asumat consolidarea

Postat în Blog old

Agentia Impreuna vs. Academia Romana – Institutul „Iorgu Iordan”

Astazi, 28 martie, a avut loc audierea in cazul plangerii pe care Fundatia noastra, sustinuta de Accept si Asociatia Romilor din Tulcea, a depus-o impotriva Institutului Iorgu Iordan si a Academiei Romane.
Reamintim speta: Caracterul peiorativ a termenul de „tigan” din DEX.
Academia nu a trimis nici un reprezentant….
Asteptam decizia CNCD pe speta, in vreo 2-3 saptamani. Promitem ca va tinem la curent!

Postat în Blog old

Castigatoarele Galei Femeilor Rome

Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Socială-CEDS şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială-ADIS au organizat in data de 7 martie 2011, prima ediţie a Galei Femeilor Rome „Priveşte-mă aşa cum sunt!”, eveniment prilejuit de Ziua Internațională a Femeii.

Evenimentul a promovat modele de femei rome care prin munca lor în diferite domenii de activitate au contribuit la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor de romi. Femei rome, mai puţin vizibile în societatea românească, au fost premiate în cadrul Galei Femeilor Rome.

Astfel, au fost premiate: SCRIPCARIU PETRONIA (Educatie – Inspectore Scolare), RODICA BĂTRÂNA (Educatie – Profesoara Limba Romani),

Postat în Blog old

Gala Femeilor Rome

Astazi, 7 Martie 2011, in Sala Mica a Palatului Copiilor va alea loc prima editia a Galei Femeilor Rome. Evenimentul, organizat de catre Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” in parteneriat cu Centrul de Educatie si Dezvoltare Sociala si Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, isi propune promovarea modelelor de femei rome care prin munca lor isi aduc aportul la dezvoltarea socio-economica a comunitatilor in care acestea traiesc.
Deasemenea ne dorim ca aceasta Gala sa fie un eveniment in care cei care cred in aceleasi idei, romi si neromi, sa demonstreze (inclusiv cu un pahar de suc in mana si

Postat în Blog old

Rom-Tigan in The Diplomat

Cerasela Marin, jurnalista la The Diplomat Bucharest, a realizat un articol pornind de la dezbaterea parlamentare asupra termenului de rom-tigan.
Articolul, in limba engleza, poate fi vizualizat urmand linkul www.thediplomat.ro/articol.php?id=1793

Postat în Blog old