Final de an

Suntem la finele inca unui an. A fost un an plin, cu multe reusite si multe chestiuni care puteau facute mult mai bine decat le-am facut!
E greu ca in cateva cuvinte sa condendezi activitatea depusa in 2010 si e nevoie de timp sa vedem daca ceea ce am realizat ca si actiuni produce cu adevarat schimbarea pe care am prevazut-o atunci cand am depus toate eforturile in a le intreprinde.
Ceea ce vreau sa fac, acum la final de an, in calitatea mea de director executiv, este sa multumesc colegilor mei din Agentie pentru ca sunt aerul pe care Fundatia noastra il respira, ca de multe petrec mai mult timp aici decat cu propriile lor familii, pentru ca fac ceea ce fac cu credinta in ceea ce statutul Fundatiei noastre promoveaza, ca strang din dinti cand nu ne ies lucrurile asa cum ne-am dorit dar mai ales pentru ca suntem IMPREUNA!
Nu e usor sa facem ceea ce facem, insa nici atat de greu pe cat vor unii sa lase de inteles. Totul e mult mai usor atunci cand faci ceea ce faci folosind, in aceasi masura, si ratiunea si sentimentele.
Tuturor colegilor mei (Iuliana, Carmen, Andrei, Ana, Cosmin, Catalina, Andreea, Delia, Viorela, Smaranda, Theo, Simona, Roxana, Alice, Mihai, Monica, Ana-Maria) le doresc sa nu se schimbe, sa continue sa faca ceea ce fac, si poate vom nu va trece mult timp pana ne vom putea privi copiii in ochi si sa spunem mandri “si eu contribuit la o lume in care diferentele etnice nu mai conteaza)!
La multi ani Agentia Impreuna!
La multi ani tuturor!

Postat în Blog old

„Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii” in mass-media

ilustratie

Priveste-ma asa cum sunt!

Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” a organizat conferinta de lansare a proiectului „Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii”, miercuri, 8 decembrie 2010, eveniment la care au fost invitati reprezentanti ai institutiilor relevante in domeniul dezvoltarii comunitare, ai sindicatelor, ONG-urilor, partenerilor precum si reprezentanti ai presei scrise, radio si tv. Lansarea si-a propus sa atraga atentia publicului larg cu privire la problematica integrarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii, cat si asupra faptului ca resursele pentru incluziunea sociala sunt limitate in cazul minoritatii rome. Mesajul transmis participantilor la evenimentul de lansare a generat aparitia unor articole in presa centrala si locala ce au ca scop constientizarea publicului larg cu privire la dificultatile intampinate de persoanele de etnie roma in a se integra pe piata muncii.


Sursa: Prima TV

Agenţiile de presa Mediafax, AGERPRES si NewsIn au promovat campania „Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii” si au prezentat situatia  fondurilor europene alocate si accesate in cadrul POSDRU 2007 – 2013 „Investeste in oameni!” prin proiectele ce vizeaza comunitatea roma.

Citeste articolele respective aici:

Agenţia ‘Împreună’ lansează un proiect pentru împuternicirea femeilor rome pe piaţa munciiAGERPRES

‘Priveşte-mă aşa cum sunt!’, sloganul proiectului dedicat femeilor rome pe piaţa munciiAGERPRES

Femeile de etnie roma, ajutate sa se integreze pe piata muncii, in cadrul unui proiect europeanMediafax

Proiectele din fonduri UE, prin POSDRU, adresate romilor în 2009 şi 2010 se ridică la 78 mil. euroNewsIn

Informatiile legate de accesarea fondurilor europene au fost preluate si de publicatii online financiare si de bussines:

www.bloombiz.ro

www.efin.ro

www.bursa.ro

De asemenea, proiectul „Imputernicirea femeilor rome pe piata muncii” a fost promovat in presa locala constanteana www.telegrafonline.ro

Impreuna putem indeplini misiunea acestui proiect, pentru o dezvoltare sanatoasa a comunitatii in care traim. Puteti sustine cauza integrarii femeilor rome pe piata muncii prin donatii sau prin voluntariat, accesand pagina de donatii si voluntariat a siteului Agentiei Impreuna.

Postat în Blog old

Un Moş al tuturor

In perioada 1 – 14 decembrie, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” desfasoara campania de strangere de fonduri sub denumirea ‘’Un Mos al tuturor ’’, campanie ce isi propune sa ofere o raza de bucurie in preajma Sfintelor Sarbatori de iarna, copiilor din satul Piteasca.

Numarul beneficiarilor se doreste a fi in jurul a 200 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, acestia provin din familii rrome sarace, care nu au un loc de munca stabil si care, desi vor sa le ofere copiilor lor tot ceea ce au mai bun, de foarte multe ori nu au nimic de oferit. Sunt copii care apreciaza fiecare om, fiecare zambet daruit. Am fost acolo, i-am cunoscut si ne-au impresionat. De aceea, Agentia de Dezvoltare Comunitara „Impreuna” s-a gandit sa le ofere acestora un strop din magia sarbatorilor de iarna prin organizarea unei serbari pe 17 decembrie, in care copii se vor intalni cu Mos Craciun.

Studenti din Bucuresti, vor participa, in calitate de voluntari la aceasta serbare, prin sustinerea unui program de colinde.

Consideram ca este de datoria noastra ca si in anul 2010, denumit de catre Comisia Europeana – Anul European pentru combaterea saraciei si exclusiuni sociale, sa ne mobilizam si sa aducem o bucurie cat mai multor persoane aflate in dificultate, cu un accent deosebit acordat copiilor.

Sprijinul dumneavoastra este foarte important in indeplinirea scopului acestei campanii si speram ca va veti alatura initiativei noastre.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati la nr.de telefon: 021/210 05 39 sau la adresa de mail office@agentiaimpreuna.ro.

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

un mos al tuturor

Postat în Blog old

Guvernul bagă moartea-n ţigani

Guvernul bagă moartea-n ţigani

(a băga moartea-n țigani expr. 1. a învinui (pe cineva) pe nedrept, a da vina pe altcineva. 2. a lansa o idee / un proiect fără finalitate, care provoacă doar confuzie / derută. Sursa: http://dexonline.ro/definitie/%C8%9Bigan )

Ieri, NASA anunţa descoperirea unor noi forme de viaţă în galaxia noastră. Astăzi, guvernul României a descoperit călătoria în timp. Înapoi.

Ne-am obişnuit cu progresul social în ritm de „doi paşi înainte, unul înapoi”, însă bătuta pe loc a guvernanţilor sună a înapoiere şi se aseamănă pasului pe loc al politicilor publice pentru romi. Sub presiunea întregii Europe, guvernul României se fâstâceşte şi gafează, demonstrând o dată în plus cât de aiurea îi sunt preocupările pe timp de criză economică şi politică. Când Comisia Europeană sare în apărarea romilor, românii sar să-i arate cu degetul şi să-i învinuiască pentru toate belelele care le lovesc ţara, oraşul, cartierul şi familia. Nu hotărâri iraţionale şi ridicole ca cea de astăzi a guvernului ne fac ţara de râs, ci romii. Nu contează că în alte limbi – adică în limbile folosite de cei care îi asociază pe români cu romii – hotărârea guvernului nu are niciun impact. Nu contează că la nivel internaţional se folosesc şi se vor folosi în continuare cuvinte ca „Roma”, „Romani”, pentru a-i desemna pe romi. Nu contează că romii tot cu paşaport românesc vor călători în străinătate şi de-acum încolo, iar asocierea lor cu ţara lor legitimă va continua să se producă, aşa cum este şi normal. Toate acestea nu contează, nici pentru guvern, nici pentru academia română, în care se vede treaba că au rămas tot „academicienii” de pe timpuri, cu diplome cât cuprinde dar neuroni lipsă.

Contează că am găsit ţapul ispăşitor. Contează că de-acum încolo românii şi-au rezolvat criza de identitate, criza economică, criza financiară, criza imobiliară şi cea de nervi naţionali. Gata. Am rezolvat problemele.

Însă ne întrebăm aşa, într-o doară, cum va continua „prigoana” romilor. Oare va apărea pe paşaport menţiunea apartenenţei etnice, pentru a înlătura chiar orice posibilitate de dubiu şi orice asociere a romilor cu românii? Sau o roată roşie cusută pe haine? Şi ce alte gesturi populiste vor face parlamentarii în preajma alegerilor pentru a le gâdila anumitor români mândria naţională?

După acest succes covârşitor al politicii guvernamentale de incluziune socială a romilor, propunem să se schimbe pluralul „succese” în „succesuri”, şi-i urăm guvernului cât mai multe de acest fel.

Postat în Blog old