Arhive lunare: iulie 2010

Domnului Cristian Preda, din partea unor cetăţeni români

Am citit cu surprindere declaraţia dumneavoastră din Libération ca urmare a unei întâlniri a guvernului francez ce a avut ca rezultat o listă de măsuri în opinia noastră pe cât de absurde pe atât de populiste. În interviul publicat de Libération şi preluat de HotNews dumneavoastră spuneţi:
„Trebuie evitate formulele simpliste. Nu intrarea României în Europa e problema. Venirea romilor în Vest e un fenomen anterior anului 2007, producându-se în anii ’90. Pe de altă parte, nu confundaţi romii şi românii, amalgamarea nu e deloc apreciată.”

Ca cetăţeni români de origine romi, declaraţi admiratori ai curajului politic al domniei

Postat în Blog old

Romi, Franta, „Senghen” si Romania

Astazi a aparut in cotidianul Deuthche Welle un interviu cu Gelu Duminica care exprima pozitia noastra vizavi de ultimele declaratii, pe axa Bucuresti – Paris, care vizeaza romii. Articolul poate fi vizionat urmand linkul http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5846531,00.html

Deasemenea, de la 9,30, ne-am aflat in studioul Realitatea FM, discutand cu Adrian Tudor aceleasi chestiuni.

Postat în Blog old

Si romii sunt cetateni europeni

Motto: Bine nu-i nici gazdă mare, / Nici să fii sărac prea tare; / Gazda mare se gândeşte, / Săracul se tot trudeşte

Nimic de criticat la această idee pe care a exprimat-o preşedintele Băsescu week-endul trecut, dacă n-am lua în considerare contextul în care a fost pronunţată.
„(…)[Î]n niciun caz problema incluziunii romilor nu mai este o problemă naţională a României sau a Ungariei sau a oricărei alte ţări care găzduieşte această minoritate pe teritoriul său”, spunea duminică preşedintele.

Cu toate că teritoriul României îi tot „găzduieşte” pe romi de mai bine de 700 de ani,

Postat în Blog old

Blogul si societatea civila

In ultimele 2 luni, Agentia Impreuna a incercat sa isi faca cunoscuta pozitia si gandurile fata de diverse chestiuni importante pentru noi prin intermediul acestui blog. Am facut cunoscute noile noastre proiecte si initiative, punctele de vedere vizavi de “urgentele” care au aparut si nu in ultimul rand am incercat sa informam pe cei care citesc acest portal asupra unor chestiuni pe care noi am le-am crezut de interes.
Pentru prima etapa lucrurile au stat foarte bine: peste 500 de vizitatori unici – in special din Romania – ne viziteaza zilnic blogul si se pare ca munca Agentiei Impreuna

Postat în Blog old

Burse doctorale

Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi, implementeaza proiectul “Studii postdoctorale in domeniul eticii politicilor de sanatate”. Proiectul va sustine 40 de detinatori ai titlului doctoral in domeniile medicina, economie, filosofie, sociologie, psihologie, asistenta sociala, drept si teologie. Bursierii vor fi sprijiniti in activitatea de cercetare la nivel avansat prin formarea de echipe multidisciplinare care vor fi implicate in elaborarea si analiza politicilor de sanatate. Valoarea bursei acordate este echivalentul sumei de 1000 euro/luna (4100 lei/luna).

Dosarele pot fi depuse pana

Postat în Blog old

Tinerii romi

Si pe aceasta cale dorim sa adresam sincere felicitari tinerilor romi care numai ce au terminat studiile universitare. Printre ei si cei de Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia de limba romani.
Felicitari si Catalinei Olteanu, cea mai mica colega din Impreuna (a doua persoana din dreapta).
licentiati romi FLLS
Greul pentru ei deabia acum incepe. Faptul ca au absolvit o universitate nu le garanteaza reusita in viata. Munca trebuie sa fie dublata tocmai pentru a dovedi ca investiile lor, si ale

Postat în Blog old

Jef Helmer

Astazi am avut placerea de a ne (re)intalni cu Jef Helmer. Jef este unul dintre vechii prieteni ai romilor si cel fara de de care, poate, Agentia Impreuna nu ar fi existat.
Militant de drepturile omului inca din 1977, sustinator a miscarilor anticomuniste din Centrul si Estul Europei, Jef a considerat – inca de la inceputul anilor 90 – ca trebuie sa contribuie la dezvoltarea unei societati civile care sa reprezinte interesele minoritatii Romilor in fostul bloc comunist. Ca si director al Fundatiei Spolu International Fundation (cu sediul in Olanda) Jef a fost unul dintre cei care a “popularizat”

Postat în Blog old

Romanian Music Awards – poseta, Fata Luncii si Connect-R….

Saptamana trecuta, la petrecerea care a avut loc dupa gala decernarii premiilor Romanian Music Award, Deliei Matache i-a fost “sutita” posetuta de firma, cu toate cele in interior.
Astazi, mai in gluma sau mai in serios, am auzit doua explicatii:
1. Romii din “Fata Luncii” (evenimentul a avut loc la Craiova) au venit si au intrat cu sabiile semanand teroare in jurul lor.
2. Connect-R (asa, ca tot a avut curajul sa raspunda tutoror comentariilor rasiste pe care le-a primit in ultimele zile si sa zica ca e tigan 🙂 )

Postat în Blog old

Investitie in educatie sau segregare?

In ziarul Adevarul de astazi a aparut, sub semnatura Flaviei Crisan, articolul intitulat “Romii – nu vrem scoala, vrem case!”. Prin intermediul articolului aflam ca autoritatea locala din Sacele a dispus ca cele doua case modulare achizitionate din Germania sa fie folosite ca scoala pentru romi si ca reprezentatii acestora considera ca ar fi fost mult mai bine daca respectivele case ar fi fost folosite ca spatii de locuit pentru persoanele care au nevoie. Trebuie sa spunem, din informatiile culese din teren de Fundatia noastra la finele anului 2009, ca una dintre principalele probleme ale romilor din Sacele este reprezentata

Postat în Blog old

Criza economica si Mecedesul!

“Cei cu turnuleţe merg cu Mercedesul să îşi ridice ajutorul social” – Presedintele Romaniei – interviu acordat Televiziunii Romane, 08.07.2010.

In primul sper sa cadem de comun acord ca atunci cand presedintele Basescu a spus cele de mai sus nu se referea la oamenii de afaceri “de buna credinta” care locuiesc in cartiere gen Pipera. Cu siguranta avea in minte cartierele arhicunoscute si mult-prea-mediatizate de genul Strehaia, Sintesti sau Buzescu.
De asemenea speram sa putem accepta faptul ca este foarte posibil sa existe cazuri in care cele afirmate de presedinte sa fie si adevarat: oameni care nu au dreptul

Postat în Blog old