Programul de împuternicire a liderilor politici romi – Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor

agentia impreuna NOU

ANUNȚ DE SELECȚIE

„Programul de împuternicire a liderilor politici romi – Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor”

UPDATE: Vă anunțăm că termenul de depunere a aplicațiilor se va prelungi până pe 25 septembrie. 

Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, în calitate de organizație membră a Federației Democrate a Romilor din Romania (FEDER), anunță demararea programului de împuternicire a liderilor politici romi  „Promovarea cadrului legislativ care favorizează comunitatea romilor”.

Programul este susţinut financiar de Ministerul Afacerilor Externe Olanda.

Ce ne dorim:

Să sprijinim reprezentarea intereselor locale la nivelul comunităților de romi.

Cum?

Programul este construit în 3 etape:

 1. Instruire pentru 50 de consilieri locali romi.

Cei 50 de consilieri locali romi vor participa la un training național care vizează prioritățile și oportunitățile legislative existente pentru comunitățile de romi. Training-ul va fi organizat în cadrul a 2 sesiuni pe o durată de 2 zile în luna octombrie si noiembrie 2017.

 1. Program complex de pregătire pentru 15 consilieri locali romi (aflați la primul mandat)

Din cei 50 de consilieri participanți la training-ul național, vor fi selectați 15 dintre aceștia în baza unei metodologii. Programul de pregătire va cuprinde 3 sesiuni după cum urmează:

Sesiunea 1 – administrație publică, leadership și reprezentare politică

Sesiunea a 2-a – strângere de fonduri și fonduri UE

Sesiunea a 3-a – dezvoltare comunitară si reprezentarea nevoilor comunității locale

 1. Implementarea unui program de dezvoltare comunitară în 15 comunități

Procesul de dezvoltare comunitară va cuprinde 3 etape principale pentru fiecare comunitate:

(1) formarea și mobilizarea unui grup de inițiativă locală;

(2) realizarea unui plan de acțiune locală

(3) rezolvarea unei probleme prioritizate din cadrul planului de acțiune locală prin atragere de cofinanțare din partea autorităților publice locale.

Cat durează proiectul: August 2017  – Septembrie  2018

Cum se vor selecta cei 50 de consilieri locali romi pentru training-ul național?

Cei care doresc să aplice la acest training național trebuie să trimită un Curriculum Vitae  (CV) și să răspundă, într-un document Word, sub forma de eseu la următoarele întrebări:

 1. Care este motivația pentru a participa la acest training?
 2. Care sunt problemele comunității din care faceți parte?

CV-ul, însoțit de documentul Word cu răspunsurile la cele 2 întrebări, vor fi trimise pe adresa de email andrei.constantin@agentiaimpreuna.ro cu mențiunea „Training national pentru 50 de consilieri locali romi”, până pe data de 15 septembrie 2017 orele 24,00.

O comisie de selecție, formată din 3 membri, va analiza și puncta  fiecare aplicație în parte. Selecția se va face în funcție de punctajul obținut.

Cum se vor selecta cei 50 consilieri locali care vor beneficia de programul de pregătire complexa?

În selecția consilierilor locali care vor beneficia de programul de pregătire se va ține cont de interesul participantului, profilul comunității în care acesta activează și potențialul de creștere a reprezentării intereselor romilor la nivel local. Vom încerca să asigurăm un echilibru de gen și o prezență cât mai mare a tinerilor.

Cei 15 consilieri care vor intra în programul de pregătire complexă vor fi selectați în funcție de activitatea depusă în primele 2 cursuri de formare.

De ce vor beneficia participanții la programul de pregătire complexa?

 • Formare oferita de formatori de înalta ținută. Cursurile vor fi ținute de diverși consultanți politici, oameni politici cu experiența din administrația locala si centrala si specialiști in domeniile care vor fi incluse in curricula de formare. De asemenea, vor fi invitați si reprezentați ai mișcării civice si politice a romilor.
 • Sprijin, la nivelul comunității, pentru întărirea si dezvoltarea reprezentării romilor, mobilizarea comunității si introducerea nevoilor identificate la nivel local in agenda de lucru a localității.
 • Mic program de inițiative locale (micro-granturi)

Întrebări suplimentare: andrei.constantin@agentiaimpreuna.ro sau la telefon 021.210.05.39, persoană de contact Andrei Constantin.

Partener asociat: Partida Romilor Pro-Europa

 

 

Postat în Stiri

Sărbători liniştite!

SKMBT_C22017041214320

Postat în Stiri

Agenția Împreună s-a alăturat festivalului în inițiativa “Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „FC Roma” din secțiunea „Jocurile fricii”.

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine București cu ediția a 10-a aniversară! Între 13 și 19 martie vă așteptăm la Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union și Sala Horia Bernea, Cinema Muzeul Țăranului cu peste 60 de documentare selecționate cu atenție, care funcționează ca doctorii pentru minte și suflet. One World Romania 10 vorbește despre fricile oamenilor – ale celor care se baricadează în casă sau ale celor care se răzvrătesc, până la urmă ale noastre ale tuturor.

Ediția din acest an cuprinde 11 secțiuni tematice, proiecții speciale, matinee pentru liceeni, un legathon pe drepturile omului, discuții cu publicul după fiecare proiecție având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societate românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR10 #fărăfrică este disponibil pe http://oneworld.ro/2017/l/ro/program/.

Agenția Împreună s-a alăturat festivalului în inițiativa “Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „FC Roma” din secțiunea „Jocurile fricii”.

În ultima ligă din Republica Cehă, o echipă de fotbaliști romi încearcă nu atât să câștige cât pur și simplu să joace. Multe dintre celelalte echipe preferă să piardă prin neprezentare decât să fie pe teren cu un grup de romi. Când FC Roma joacă finalmente împotriva altora, primește ca bonus insulte și mențiuni repetate despre Hitler. Iar tristețea, umorul și absurditatea situației în care se găsește FC Roma sunt, din păcate, poate prea familiare nouă în România.

Trailer: http://bit.ly/2mKYVfs | Descriere: http://oneworld.ro/2017/l/ro/fc-roma-314/
Proiecții: marți, 14 martie, 20:30, Eforie (Lansare Kinedok) | miercuri, 15 martie, 18:00, Elvire Popesco

Ambele proiecții vor fi urmată de o discuție cu publicul alături de regizorul filmului, Tomas Bojar.

Tratamentul cu documentarele #OWR10 se recomandă tuturor celor care vor să își înfrunte fricile. Vă așteptăm la film!

fc-roma cover-owr10

 

Postat în Stiri

Dificultati tehnice

Din cauza unor defecţiuni tehnice, in următoarele zile vom fi disponibili la numerele de telefon 031.805.74.41 sau 031.805.74.40. Adresele de email, inclusiv office@agentiaimpreuna.ro, sunt in continuare disponibile.

Postat în Stiri

Vacanta de iarna

In perioada 22.12.2016-8.01.2017, Fundatia Agentia Impreuna va fi in vacanta, motiv pentru care sediul nostru din str. Slobozia nr. 31 va fi inchis.

Va dorim sarbatori cu bine si vacanta linistita alaturi de cei dragi! Sa ne revedem cu bine si in 2017 !

 

15658911_1156860467696175_1200679085_o

Postat în Stiri

UN MOS AL TUTUROR!

Vrei să scrii o poveste?

 

E dimineaţă de început de decembrie. Te afli în satul Poiana Negustorului, judeţul Bacău. Ai 7 ani şi te îndrepţi către şcoală. Împingi poarta casei, îţi iei la revedere, iar ea îţi răspunde cu un scârţâit amuzant. Zâmbeşti ştrengar şi pleci spre o nouă aventură. Tresari de fiecare dată când trece o căruţă pe lângă tine, de teamă să nu sară din nou vreo piatră din drum şi să îţi lovească picioarele îngheţate. Dar asta nu contează prea mult, pentru că acum ai timp să te gândeşti la poveşti. Scoţi din buzunar un creion şi începi să-l învârţi prin aer: fâââş, fââââş! Ha! Tocmai ai împodobit casa lui nea Ilie cu beteală colorată! Atârni şi un glob la uşa de la intrare, numa-numa de s-o lovi cu fruntea de el. Fâââş, Fââââş, cu creionul prin aer! Fântâna din drum se umple cu apă! Fââăăăâş, încă o dată şi apa se transformă în ceai cald cu mere! Aşa, parcă e mai bine acum. Fââââş, fââş cu creionul şi repede apare Moş Crăciun cu sania lui trasă de vulpi! Vulpile de aici, de la marginea pădurii! Tare dragi îs, mai ales că râzi cu gura pân` la urechi când aleargă toate găinile bunicii! … Dar stai puţin. Ştii doar că Moşu nu există. Chiar dacă ar exista, pe la tine nu a venit niciodată. NICIODATĂ…

 

Rândurile de mai sus sunt inspirate din realitatea celor 200 de copiii din satul Poiana Negustorului. Uite o parte din ei chiar aici: https://youtu.be/rBmGdM0uDNE

 Anul acesta, te invităm să fii tu Moş Crăciun al lor! Primeşte scrisoarea unuia dintre copii şi îndeplineşte-i o dorinţă. Mai mult decât atât, te invităm să îi schimbi povestea!

 

 

Scrie-ne la adresa de email office@agentiaimpreuna.ro sau sună-ne la numărul de telefon 021.210.05.39. Vei vorbi cu una dintre colegele noastre, iar ea te va ajuta să devii cel mai iubit/ă Moş Crăciun pentru un copil. Vei primi scrisoarea lui/ei, iar tu vei putea să achiziţionezi cadoul dorit, în valoare de maxim 100 de lei. Dacă nu ai timp, putem fi noi spiriduşi de ajutor. Transferi suma în contul bancar, ne scrii numele şi cadoul pe care doreşti să îl cumpărăm, iar noi ne ocupăm de restul.

Postat în Stiri

Un Mos al Tuturor!

Vrei să scrii o poveste?

E dimineaţă de început de decembrie. Te afli în satul Poiana Negustorului, judeţul Bacău. Ai 7 ani şi te îndrepţi către şcoală. Împingi poarta casei, îţi iei la revedere, iar ea îţi răspunde cu un scârţâit amuzant. Zâmbeşti ştrengar şi pleci spre o nouă aventură. Tresari de fiecare dată când trece o căruţă pe lângă tine, de teamă să nu sară din nou vreo piatră din drum şi să îţi lovească picioarele îngheţate. Dar asta nu contează prea mult, pentru că acum ai timp să te gândeşti la poveşti. Scoţi din buzunar un creion şi începi să-l învârţi prin aer: fâââş, fââââş! Ha! Tocmai ai împodobit casa lui nea Ilie cu beteală colorată! Atârni şi un glob la uşa de la intrare, numa-numa de s-o lovi cu fruntea de el. Fâââş, Fââââş, cu creionul prin aer! Fântâna din drum se umple cu apă! Fââăăăâş, încă o dată şi apa se transformă în ceai cald cu mere! Aşa, parcă e mai bine acum. Fââââş, fââş cu creionul şi repede apare Moş Crăciun cu sania lui trasă de vulpi! Vulpile de aici, de la marginea pădurii! Tare dragi îs, mai ales că râzi cu gura pân` la urechi când aleargă toate găinile bunicii! … Dar stai puţin. Ştii doar că Moşu nu există. Chiar dacă ar exista, pe la tine nu a venit niciodată. NICIODATĂ…

 

Rândurile de mai sus sunt inspirate din realitatea celor 200 de copiii din satul Poiana Negustorului. Uite o parte din ei chiar aici: https://youtu.be/rBmGdM0uDNE

 Anul acesta, te invităm să fii tu Moş Crăciun al lor! Primeşte scrisoarea unuia dintre copii şi îndeplineşte-i o dorinţă. Mai mult decât atât, te invităm să îi schimbi povestea!

 

Scrie-ne la adresa de email office@agentiaimpreuna.ro sau sună-ne la numărul de telefon 021.210.05.39. Vei vorbi cu una dintre colegele noastre, iar ea te va ajuta să devii cel mai iubit/ă Moş Crăciun pentru un copil. Vei primi scrisoarea lui/ei, iar tu vei putea să achiziţionezi cadoul dorit, în valoare de maxim 100 de lei. Dacă nu ai timp, putem fi noi spiriduşi de ajutor. Transferi suma în contul bancar, ne scrii numele şi cadoul pe care doreşti să îl cumpărăm, iar noi ne ocupăm de restul.

Postat în Stiri

între 2 – 7 noiembrie ne mutăm sediul!

În perioada 2 – 7.11.2016 ne vom muta sediul, motiv pentru care este posibil să vă răspundem cu întârziere la telefon sau email. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create!

 

 

Postat în Stiri

Anunţ prelungire termen în vederea angajării unui Facilitator Comunitar în județul Bacău!!

Prelungim termenul de aplicație pentru contractarea unui facilitator comunitar în județul Bacău în cadrul proiectului Creșterea incluziunii sociale a romilor prin acțiuni de dezvoltare comunitară și advocacy cu sprijinul Fundației Norwegian Church Aid din Norvegia.
Așteptăm aplicațiile dvs. până la data de 31 august, ora 10.00.

Postat în Stiri

Agenția ÎMPREUNĂ angajează Facilitator Comunitar în județul Bacău!!

În perioada iulie-decembrie 2016 Fundația Împreună implementează în 3 localități din județul Bacău proiectul Creșterea incluziunii sociale a romilor prin acțiuni de dezvoltare comunitară și advocacy cu sprijinul Fundației Norwegian Church Aid din Norvegia.

Proiectul îşi propune să crească gradul de conştientizare a procesului de soluţionare a problemelor în rândul cetăţenilor de etnie romă prin promovarea conceptului de implicare activă. În acest sens membrii celor 3 localități din judeţul Bacău, vor identifica problemele, le vor prioritiza şi vor găsi soluţii pentru nevoile socio-economice ale comunităţilor din care aceştia provin.

Cerințe:

 • Minimum 18 luni de experiență demonstrabilă în implementarea de proiecte, respectiv în domeniul dezvoltare comunitară, mobilizare comunitară, etc.;
 • Absolvent/ ă de studii superioare;
 • Cunoștințe de planificare strategică, management organizațional, administrație publică locala, construcție de argumente și contra-argumente;
 • Abilități de lucru cu grupuri etnice – în special cu comunități de romi;
 • Abilități de lobby si advocacy;
 • Experienţă de redactare a rapoartelor: abilităţi de utilizare a Microsoft Word şi Excel, pentru tehnoredactare computerizată precum şi a aplicaţiilor pentru poşta electronică;
 • Excelente abilităţi de relaţionare şi comunicare interpersonală;
 • Disponibilitatea de a se deplasa în interiorul județului Bacău, respectiv în cele 3 comunități ce urmează a fi selectate;

Responsabilități:

 • Activează la nivel local și județean pentru sprijinirea comunităților în procesul de auto-organizare, prin crearea sau consolidarea organizațiilor/ grupurilor de inițiativă locale;
 • Facilitează consultările cu factorii interesaţi la nivel local/ judeţean şi va ajuta echipa centrala în pregătirea rapoartelor de proiect care vor cuprinde informaţiile colectate în urma consultărilor/ întâlnirilor de lucru;
 • Sprijină echipele locale de lucru de la nivelul comunităţilor ţintă în elaborarea, implementarea şi monitorizarea unor planuri de acţiune;
 • Încurajează și se asigură că reprezentanţii comunităţilor participă în mod direct la elaborarea, implementarea şi monitorizarea Planurilor de Acţiune sau/și a altor inițiative locale;
 • Furnizează asistenţă în organizarea atelierelor de lucru, conferinţe, seminarii la nivel local şi judeţean;
 • Diseminează materiale informative ale proiectului, este prezent si participa la organizarea de evenimente in comunităţile in cadrul cărora activează;
 • Cunoașterea limbii romani constituie un avantaj.

Selecția se realizează în 2 etape:

 • Transmiterea unui dosar de candidatură care va cuprinde următoarele: scrisoare de intenție; CV în format Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/ro/documents/curriculum-vitae însoțit de documente care să justifice experiența și cel puțin o scrisoare de recomandare din partea unui fost angajator (8-28 august 2016)

TERMEN LIMITĂ: 28 august 2016, ora 16:00. Dosarul de candidatură  va fi trimis pe adresa de e-mail: catalina.olteanu@agentiaimpreuna.ro, subiect: candidatura Facilitator Comunitar_Bacau_Nume Prenume

 • În această etapă, doar persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu în Bacău în perioada 01 -02 septembrie 2016.

Angajarea se realizează cu contract de muncă, normă parțială (4 ore/ zi), pe perioadă determinată de 4 luni (1 septembrie – 31 decembrie 2016) cu posibilitate de prelungire;

Pachetul salarial va fi în concordanță cu grila de salarizare a Fundației Împreună,  aferentă postului de facilitator comunitar. De asemenea,  transportul  în interiorul județului va fi decontat.

Pentru neclarități sau mai multe informații despre, ne puteți adresa întrebări sau observații la adresa de e-mail office@agentiaimpreuna.ro, iar telefonic putem fi contactaţi în perioada 3 august 2016 – 12 august 2016, în timpul programului de lucru 9.00-17.00 la numărul de telefon 021.210.05.39.

 

 

 

Postat în Stiri