Conferință de lansare

                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                             

Terni Godi: Despre puterea de a visa !

Conferinţă de lansare

Journey Pub, 14 septembrie 2015

 

Fundația Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună a organizat ieri, 14 septembrie 2015, conferinţa de lansare a proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa !”, proiect  finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul işi propune să promoveze educaţia ca modalitate de reuşită în rândul copiilor şi părinţilor romi din România si urmărește transformarea discursului care prezintă romii ca fiind un grup vulnerabil într-un discurs care prezintă romii ca „resursă”. Acesta se desfășoară în regiunea Sud-Est Muntenia pe o perioadă de 12 luni.

La eveniment au participat în jur de 50 de reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, instituțiilor publice și ai ambasadelor. Am ascultat împreună fragmente din melodiile de pe CD –ul „Copilul copil rămâne” și am aflat mai multe detalii despre cum a apărut ideea de la care a pornit Terni Godi.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea scopului și obiectivelor proiectului, cât și rezultatele așteptate.

Mai jos puteți găsi agenda detaliată a evenimentului.

 

 

Agendă eveniment de lansare

Terni Godi: Despre puterea de a visa

 

17:30 – 18:00 – Primirea și înregistrarea invitaților

 18:00 – 18:15 – Cuvânt deschidere Gelu Duminică – Director executiv

 18:15 – 18:30 – Despre necesitatea unor astfel de proiecte în comunitățile de romi – Luminița Costache – UNICEF

18:30 – 18.45 – Prezentarea proiectului

18.45 – 20:00 –  Prezentarea instrumentelor interactive folosite în proiect:                                                    

            1. Teaser Ce vrei să te faci când vei fi mare?

            2. Fragmente din CD-ul – Copilul copil rămâne cântate de Marian Mexicanu –  live

 

Postat în Stiri Terni

Lansarea proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa „

                                                                                           

Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună are deosebita plăcere de a vă invita la conferința de lansare a proiectului „Terni Godi – Despre puterea de a visa” care va avea loc pe data de 14 septembrie, începând  cu ora 18:00 la Journey Pub, Str. George Enescu, nr. 25.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România și are ca principal scop promovarea educației ca mijloc principal de dezvoltare și reușită profesională.

Proiectul își propune să sprijine ințiativa de a schimba discursul care îi prezintă pe romi “ca pe un grup vulnerabil și anomic” într-un discurs care prezintă romii ca “resursă”și se desfășoară în regiunea Sud-Muntenia (București, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova) pe o perioadă de 12 luni.

Evenimentul de lansare are ca scop prezentarea obiectivelor proiectului, cât și a activităților acestuia.

Pe parcusul evenimentului, Marian Mexicanu va interpreta live melodiile de pe CD –ul Copilul copil ramane! Melodiile vorbesc într-un mod apăsător despre importanța familiei, a copilariei și a educației.  

 

 

Postat în Proiecte, Stiri Terni

Anunţ selecţie elevi şi studenţi

                                                                                     

 

Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară “Împreună” recrutează un număr de 10  liceeni / studenţi romi care vor activa ca şi voluntari în cadrul proiectului „Terni Godi: Despre puterea de a visa”. Aceștia își vor desfășura activitatea și trebuie să provină  din  localităţile Calvini, Cândeşti (jud. Buzău), Băleni, I.L.Caragiale (jud. Dâmboviţa), Giurgiu, Gostinari (jud. Giurgiu), Jilava, Piteasca (jud. Ilfov), Vărbila, Vărbilău (jud. Prahova).

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România şi îşi propune să promoveze educaţia ca mijloc de dezvoltare şi reuşită profesională.

 Pentru mai multe informaţii despre proiect accesaţi:

http://agentiaimpreuna.ro/?page_id=2277

 Cei 10  tineri selectaţi vor activa ca şi agenţi multiplicatori în cadrul acestui proiect şi vor avea ca responsabilităţi:

 • Participarea la 1 program de formare cu o durată de 4 zile;
 • Organizarea a 16 întâlniri cu 20 de elevi de clasele V-VIII pe o perioadă de 7 luni. Veţi discuta astfel cu ei despre ce vor să se facă când vor fi mari, ce licee şi-ar dori să urmeze, le veţi fi ca un frate/soră mai mare; veţi viziona împreună filme tematice şi veţi discuta despre ce înseamnă să fii de etnie romă în România. Astfel, fiecare întâlnire va avea un subiect, iar noi îţi vom pune la dispoziţie materialele necesare pentru desfăşurarea ei.
  • Sprijin în desfăşurarea evenimentului local care presupune vizionarea filmului Povestea lui Ilie în rândul părinţilor.

 Ce îţi oferim:

 • Un training de formare în cadrul căruia veţi învăţa să comunicaţi eficient cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, cum să vă învingeţi teama de a vorbi în public, cum să promovaţi poveşti de viaţă de succes în rândul comunităţilor rome;
 • Sprijin în realizarea a 16 întâlniri de mentorat cu elevii de clasele V-VIII: Vom merge cu voi la prima întâlnire cu elevii, vom păstra legătura permanent şi vom învăţa împreună cum să găsim soluţii pentru problemele pe care le vom identifica.
 • De asemenea, decontăm transportul, asigurăm materialele didactice pe care le veţi folosi, precum şi un protocol la fiecare întâlnire pe care o veţi organiza.

 Cerinţe:

 • Liceeni romi sau studenţi care îşi asumă identitatea etnică în public si care au o situaţie şcolară bună;
 • Disponibilitatea de a participa la programul de formare la începutul lunii septembrie şi de a desfăşura cele 16 întâlniri cu elevii;
 • Disponibilitatea de a se deplasa de două ori pe lună în localităţile selectate în cadrul proiectului (în cazul liceenilor şi a studenţilor care învaţă într-o altă localitate);

 Beneficii:

 • Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi lucru în echipă;
 • Punerea în aplicare a cunoştinţelor dobândite în cadrul programului de formare;
 • Diplomă de recunoaştere a competenţelor dobândite pe parcursul derulării proiectului;
 • Posibilitatea de continuare a colaborării cu organizaţia noastră;
  • Premii la finalul activităţilor de mentorat. Cei mai activi voluntari vor fi răsplătiţi cu vouchere în valoare de minim 1000 lei cu care îşi vor putea achiziţiona diferite materiale necesare dezvoltării lor profesional – academice (Ex: cărţi de specialitate, manuale, tablete etc).

Pentru înscrieri, persoanele interesate sunt rugate să trimită următorul formular de înscriere completat la adresa de email: delia.stan@agentiaimpreuna.ro, persoana de contact Delia Stan.

Formular înscriere

 Menţionăm faptul că selecţia finală se va realiza pe baza formularului de înscriere şi în urma unui interviu telefonic.

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org

Postat în Stiri Terni

Anunț selecție Facilitator Dezvoltare Organizațională

                                                                                                                                                                                                                                                                            

Terni Godi: Despre puterea de a visa

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

În cadrul proiectului Terni Godi: Despre puterea de a visa, Agenția Împreună selectează 1 facilitator dezvoltare organizațională în vederea actualizării planului organizațional al Fundației, precum și pentru a crește gradul de coeziune din cadrul organizației, prin facilitarea participării întregului staff la procesul de planificare strategică.

Pentru consultarea termenilor de referință, vă rugăm să accesați următorul document: Termeni de referinta

 

Data limită de depunere a candidaturilor este 16 iulie 2015, orele 12.00

Modalitatea de transmitere a candidaturilor constă în trimiterea unui e-mail la adresa delia.stan@agentiaimpreuna.ro (subiectul emailului trebuie să fie „Candidatură proiect Terni Godi: Despre puterea a visa”).

 

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org

 

 

Postat în Proiecte, Stiri Terni

Comunicat de presă: Lansarea proiectului ”Terni Godi: Despre puterea de a visa”

                                                                                                                                                                                                                

Terni Godi: Despre puterea de a visa

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

Comunicat de presă: Lansarea proiectului ”Terni Godi: Despre puterea de a visa”

Agenția de Dezvoltare Comunitară “Împreună” lansează  proiectul „Terni Godi: Despre puterea de a visa”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  cu un buget total de 78.000 euro. Proiectul se va desfășura în regiunea Sud-Muntenia (București, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Prahova) pe o perioadă de 12 luni și își dorește să sprijine ințiativa de a schimba discursul care îi prezintă pe romi “ca pe un grup vulnerabil și anomic ” într-un discurs care prezintă romii ca “resursă”.

Promovarea educației ca modalitate de reușită în rândul copiilor și a părinților romi din România reprezintă obiectivul principal al proiectului, iar beneficiarii sunt reprezentați de peste 400 de copii, elevi ai claselor V-VIII din școli cu un număr semnificativ de romi, peste 300 de părinți romi, peste 50 de cadre didactice și 10 tineri multiplicatori.

Rezultatele așteptate urmăresc să pună în evidența satifacerea nevoilor din vârful piramidei lui Maslow (stimă de sine, autorealizare) prin promovarea modelelor rome de succes care demonstrează că oricine poate depăși greutățile vieții dacă visează, își dorește și muncește îndeajuns de mult.

Pentru mai multe detalii în legătură cu proiectul, puteți adresa întrebări la adresele de e-mail delia.stan@agentiaimpreuna.ro/office@agentiaimpreuna.ro sau la numărul de telefon 021.210.05.39, persoană de contact Delia Stan.

 

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informțiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesati www.eeagrants.org

 

Postat în Stiri Terni

Proiecte in derulare

4cffe67b-ff20-4496-9303-45f55d724055-proiecte2a

Romano Cher – Casa romilor – descarca

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare? – descarca

Observatorul pentru romi – descarca

proiecte2b

Laboratorul de educatie civica – descarca

Centre Comunitare de Resurse – descarca

Tinerii dezbat – descarca

Postat în Proiecte